جت یاسین محصول فوق العاده ایرانی تولید میشود، فرایند تولید یاسین 70 میلیارد تومان خرج داشت
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح با بیان اینکه 3 یا 4 اسکادران از جت یاسین را نیاز داریم که هر اسکادران 16 فروند است، گفت: تا الان حدود 70 میلیارد تومان برای ساخت این هواپیما هزینه کردهایم.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، امیر سرتیپ عبدالکریم بنیطرفی مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح صبح امروز در گفتگو با برنامه تلویزیونی سلام صبح بخیر با اشاره به ساخت جت آموزشی یاسین، اظهار داشت: در زمینه هواپیماهای ملخی آموزشی خودکفا هستیم و طی سالهای گذشته این نوع هواپیما ساخته شده است.
** 3 یا 4 اسکادران از جت یاسین را نیاز داریم
وی همچنین با اشاره به پرواز جت آموزشی یاسین و تعداد مورد نیاز آن برای آموزش خلبانی، افزود: نیروی هوایی در حال بررسی نیازمندی خود درباره جت یاسین است، اما معمولا 3 یا 4 اسکادران نیاز داریم که هر اسکادران هم 16 فروند است.
بنی طرفی عنوان کرد: این هواپیما در حال حاضر فقط کارکرد آموزشی دارد، اما در آینده با تکمیل آن میتواند مجهز به بمب و موشک شود و بعنوان یک هواپیمای پشتیبانی نزدیک استفاده شود.
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح تصریح کرد: یکی از مشکلات ما تهیه موتور این هواپیما بود و خیلی دنبال کردیم موتور را از یک کشور خارجی تهیه کنیم اما ندادند که الحمدالله موتور اوج به تولید انبوه رسید و در این هواپیما مورد استفاده قرار گرفت.
** جمع نشدن چرخهای جت یاسین جزو استانداردهای طراحی هواپیماست
وی در خصوص جمع نشدن چرخهای جت آموزشی یاسین پس از برخاستن از زمین، گفت: این جزو استانداردهای همه کشورهایی است که طراحی هواپیما می کنند بنابراین در پروازهای اول اصلا چرخ هواپیما را جمع نمیکنند و در همه دنیا و 10 کشوری که هواپیما طراحی میکنند این کار انجام میشود.
امیر بنی طرفی در خصوص مسائل مطرح شده در خصوص رنگ جت آموزشی یاسین، خاطرنشان کرد: این نوع رنگی که روی هواپیمای یاسین قرار دارید پرایمر یعنی رنگ اولیه نام دارد. ما بعد از هر پروازی هواپیما را با ایکس ری بررسی میکنیم و دانه دانه پرچ های روی هواپیما را بررسی میکنیم و این رنگ کمک میکند تا بهتر بدنه هواپیما را بررسی کنیم و یک استاندارد در همه دنیا است.
** ساخت جت یاسین 70 میلیارد تومان هزینه داشت
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح در خصوص هزینههای ساخت هواپیمای جت آموزشی یاسین، گفت: در نمونههای اولیه معمولا هزینه بسیار بالا است و در نمونه های بعدی و تولید انبوه ارزان تر میشود. برای این هواپیما تا الان چیزی حدود 70 میلیارد تومان هزینه کردهایم البته خیلی تلاش کردیم که هزینه های آن را کاهش دهیم اما معمولا به خاطر شرایط کشور تامین قطعات ما را گران در میآورد.
وی با بیان اینکه حتما به هواپیمای مافوق صوت نیاز داریم که طراحی خودمان باشد، گفت: ما هم اکنون در حال رفع سایر نیازهای جنگندهها و طراحی جنگندههای جدید و سایر هواپیماهایی هستیم که نیروی هوایی به آن نیاز دارند.
امیر بنی طرفی عنوان کرد: ساخت هواپیما برابر نقشه راهی است که ما ترسیم کردهایم و این نقشه راهی است که در کل صنعت دفاعی مصوب شده و همه اینها در راستای این نقشه راه ارائه میشود و اینگونه نیست که یک سلیقه یا کار فی البداههای انجام شده باشد و این کار ادامه خواهد داشت.
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تظاهرات لبنان و عراق گفت: یک منظر، تظاهرات صنفی است و مردم مشکلات معیشتی دارند. منظر دوم این است که ستون پنجم خودشان را آماده کردهاند تا سوار بر تظاهرات مردمی شوند.
سیّدهادی سیّدافقهی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به تظاهرات مردم در برخی کشورهای منطقه از جمله لبنان و عراق گفت: اصل تظاهرات در عراق، لبنان، تونس الجزایر و حتی سودان اعتراض به فساد حاکمیت و فساد مالی، اداری و رانتخواری است. منشاء اعتراض این است که حکام فاسد هستند. مردم وقتی به سطحی از تنگنا میرسند که نمیتوانند بین دخل و خرجشان یک توازن برقرار کنند دچار تمرد و هنجارشکنی میشوند.
وی با بیان اینکه تظاهرات در برخی کشورهای منطقه دارای دو منظر است، اظهار داشت: یک منظر، تظاهرات صنفی است که طبیعی به نظر میرسد، چرا که مردم مشکلات معیشتی دارند. منظر دوم این است که ستون پنجم و دستهای بیگانه خودشان را آماده کردهاند تا با استفاده از پیادهنظامهایشان سوار بر تظاهرات مردمی میشود.
سیّدافقهی ادامه داد: متأسفانه این پدیده زشت را هم در لبنان میبینیم هم عراق. در لبنان مردم به شکل مسالمتآمیز اقدام کردند و حاکمیت صدای مردم را شنید، امّا در لابلای این تظاهرات خودجوش و صنفی، یک سری عکسها و شعارهای هنجارشکن مطرح شد و رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه در جریان تظاهرات مردمی، دو جبهه انقلاب و ضدانقلاب فعّال هستند، گفت: در جبهه انقلاب همین طبقه مستضعف و مردم لگدمال شدهای هستند که نمیتوانند معیشت خود را تأمین کنند. در کنار این جبهه نیز شخصیتهایی نظیر سید حسن نصرالله و «نبیه بری» حضور دارند که جلساتی بین سید حسن نصرالله جبران باسیل وزیر خارجه لبنان که جزء جریان ملی آزاد است برقرار است. همچنین آقای سلیمان فرنجیه رهبر جریان المرده در این جبهه حضور دارد.
سیّدافقهی ادامه داد: در رأس جبهه مقابل، سمیر جعجع حضور دارد که مستقیماً دستوراتشان را از آمریکا و اسرائیل و پولشان را از سعودی میگیرند و علیه نمادهای جریانهای سیاسی مقاومت یعنی نصرالله و میشل عون، هتاکی کردند.گروههای دیگری هم نظیر جریان جنبلاتیها و جریان امین جمیل و حزب کتائب هم به آنها ملحق شدند.
وی با بیان اینکه در عراق حدود دو سه ماه پیش شاهد تظاهرات گستردهای بودیم و جریانات سیاسی نتوانستند آن را کنترل کنند، گفت: سناریویی که در لبنان در جریان بود در عراق نیز مطرح شد و امروز از سر گرفته شد. آنها میگویند ما میخواهیم دولت را سرنگون کنیم تا نظام پارلمانیستی را تبدیل به جمهوری کنیم.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه قطعاً هم در لبنان و هم در عراق، دست آمریکا، سعودیها و رژیم صهیونیستی در کار هست، گفت: بهعنوان نمونه، وقتی در میدان ریاض الصلح لبنان، طرفداران سمیر جعجع با بارندگی شدید مواجه شدند، چند کامیون چتر شیک بین آنها توزیع شد که به یک حساب سرانگشتی میتوان گفت که در چند دقیقه، حدود یک میلیون دلار هزینه شد. از طرفی غذای گرمی که به آنها داده میشود، حاکی از این است که دستهایی پشت ماجرا قرار دارد.
سیّدافقهی ادامه داد: صحنههای زشت و زننده لبنان در عراق هم رخ داد و حزب بعث تصاویر بسیار زشتی را پخش میکند. در صحنهای مشاهده شد که یک خانم، تصویری را در دست دارد که در آن، فردی پرچم حزب بعث را در دست دارد و پایش را بر گلوی یک روحانی گذاشته است.
وی با بیان اینکه دور جدید تظاهرات عراقیها مسالمت آمیز بوده و برخلاف سری قبل که 147 کشته داشت، تا کنون تلفاتی نداشته، گفت: آنچه در این بین شلیک شده است، چیزی جز گاز اشک آور نبوده و از وسایلی نظیر باتوم استفاده شده است.
سیّدافقهی این وضعیت را مرهون انسجام دولت و گروههای سیاسی نظیر جریان مقتدی صدر، عمار حکیم و هادی عامری دانست و گفت: آنها مردم را دعوت به آرامش کردند و اعلام کردند هرکس بخواهد دست به آشوب بزند، بلافاصله دستگیر و تحویل مقامات شود و دیدیم که وقتی یکی از افراد به نیروهای امنیتی شکلیک کرد، دستگیر شد.
وی با بیان اینکه هدف انقلابیون کاهش مشکلاتی نظیر فقر و بیکاری مردم تظاهرکننده است، گفت: جریان ضدانقلاب هم شبیه همین شعارها را سر میدهند منتها میگویند کل نظام باید عوض شود. به قول سیدحسن نصرالله اگر کل نظام عوض شود خلاء قانونی ایجاد میشود. اگر پارلمان و دولت سرنگون شوند چه کسی میتواند امورات را اداره کند تا بتواند نهادهای حاکمیتی جدید را تثبیت کند؟
کارشناس مسائل غرب آسیا با یادآوری سخنان سیّد حسن نصرالله مبنی بر اینکه دشمنان میخواهند لبنان را بهسمت جنگ داخلی سوق دهند،گفت: همه چیز برای جنگ داخلی آماده است امّا شرایط آن فراهم نیست. سلاحها، نفرات، سازماندهیها و ارتباط با خارج مشخص است و برخی مکالمات آشوبگران با سفارت آمریکا نیز در فضای مجازی پخش شده است.
سیّدافقهی ادامه داد: بعد از سخنرانی میشل عون مبنی بر اینکه عصای سحرآمیز ندارم و مردم کمک کنند تا مشکلات حل شود، مقداری وضع تغییر یافت و عدهای به خانههایشان برگشتند.
وی اظهار امیدواری کرد با برگه اصلاحیهای که منتشر شده و برخی نمایندگان حزب الله در پارلمان هم آن را تأیید کردهاند، مشکلات در لبنان کاهش پیدا کند.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه این امر، نیاز به همدلی و آرامش دارد تا دولت بتواند وعدههایی که به مردم داده را محقق کند، افزود: در عراق هم عادل عبدالهدی سخنان صریحی را مطرح کرد. در نهایت کسانی که به دنبال بازگرداندن دیکتاتوری نظیر صدام هستند همچنان به حرکات آنارشی و ناامنی ادامه میدهند.
نخستوزیر مالزی در دیدار حسن روحانی با بیان اینکه همواره خودش را به عنوان دوست ایران میداند، گفت: پیشرفتهای ایران در حوزه فناوریهای نو و علوم، برای من شگفتآور و در عین حال خوشحال کننده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطّلاعرسانی ریاستجمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی، عصر امروز (جمعه 3 آبان) در حاشیه اجلاس سران غیرمتعهدها به نخست وزیر مالزی گفت: همواره تلاشهای شما برای توسعه مالزی مورد تحسین نخبگان و از جمله در ایران بوده است.
وی با بیان اینکه توسعه روابط اقتصادی تهران ـ کوالالامپور به نفع دو ملت و دو دولت است ، اظهارداشت: باید سازوکارهای جدیدی برای توسعه بیش از پیش همکاری های همه جانبه مشترک ایجاد کنیم.
رئیسجمهور گفت: ایران علاقهمند است با مالزی تجربه موفق تعرفه های ترجیحی را برای توسعه روابط مشترک تجاری ، تکرار کند. همچنین سرمایهگذاری متقابل هم میبایست در دستور کار توسعه روابط اقتصادی ایران و مالزی قرار بگیرد.
روحانی با بیان اینکه فشار آمریکا نباید ملتهای بزرگ از جمله ایران و مالزی را تسلیم کند، افزود: ایران در یکسال گذشته بعلت فشار آمریکا، مشکلاتی را متحمل شد اما با برنامهریزی و مقاومت مردم از این مرحله با موفقیت عبور کرده ایم و رشد مثبت شاخص های اقتصادی، بیانگر این واقعیت است.
رئیس جمهور اظهارداشت: مردم ما با مقاومت خود، به خوبی نشان دادند که در برابر فشار آمریکا تسلیم نمیشوند.
روحانی با اشاره به اینکه ایران علاقمند است روابط دانشگاهی و تکنولوژیک خود را با کشور مالزی توسعه دهد، گفت: دو کشور در حوزههای مختلف پیشرفتهای خوبی داشتهاند و میتوانند با انتقال تجربه یکدیگر را یاری دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همه ما عضو امت اسلام هستیم و هیچ فرقی میان مذاهب اسلامی نیست، تصریح کرد: نباید مذاهب گوناگون در جهان اسلام، باعث اختلاف شوند و ما باید در برابر دشمنان مشترک با یکدیگر متحد باشیم.
نخستوزیر مالزی نیز در این دیدار با بیان اینکه «همواره خودم را به عنوان دوست ایران میدانم و پیشرفتهای ایران در حوزه فناوریهای نو و علوم، برای من شگفتآور و در عین حال خوشحال کننده است»، گفت: تحریمهای آمریکا فقط علیه ایران نیست بلکه علیه دیگر کشورها از جمله مالزی نیز هست و ما باید به دنبال اجرای ترتیبانی برای توسعه همکاری های مشترک باشیم.
ماهاتیر محمد با بیان اینکه «من تواناییهای تکنولوژیک و علمی ایران و پیشرفت کشور شما را تحسین میکنم»، تصریح کرد: مالزی تحت تأثیر مقاومت دولت و ملت ایران در برابر فشارهای آمریکا قرار گرفته چرا که شما به خوبی توانستید از فشارهای آمریکا رهایی یابید و این مقاومت ستودنی است.
وی افزود: مالزی و ایران به عنوان دو کشور مسلمان میتوانند با استفاده از ظرفیتهای علمی و اقتصادی خود به پیشرفتهای بزرگی برسند و موجب پیشرفت مسلمانان نیز بشوند.
عناوین یادداشتهای وبلاگ
دوستان