سفارش تبلیغ
صبا ویژن
< 1 2 3 >

رقابت بر سر چیست؟!  جدید

ابوالقاسم علیزاده

این که اهالی فتنه که جز به منافع حزبی و قشری و گروهی توجه ندارند، انتظار داشته باشند نظر و مواضع آن ها غلبه یافته و اکثریت مردم تابع خواسته های آن ها باشند و الا با رنگ تقلب اصل حماسه حضور مردم را نیز زیر سؤال ببرند، از انصاف و وجدان به دور است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، متن دو یادداشت حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیزاده با عناوین «انتخابات اسفند 94 رقیبان واقعی و رقابت بر سر چیست؟!»و «انقلاب اسلامی پدیده‌ای جهانی» را در ذیل از نظر می گذرانید:

انتخابات اسفند 94 رقیبان واقعی و رقابت بر سر چیست؟!

مشارکت عمومی و حداکثری در انتخابات به هر میزانی که اتفاق بیفتد، در مجموع برگ امتیازی است برای ملت بزرگ ایران اسلامی اما برخی را این گونه اعتقاد است که لازمه مشارکت حداکثری تنها رقابت فراگیر و آزادی به معنای فضای باز برای همه سلایق و جناحها و گروه های سیاسی است، بدون توجه به مؤلفه های اثرگذار دیگر در ارتقاءبخشی به حضور پرشور مردمی در انتخابات که البته در رأس همه آن ها به گواه تمام انتخاباتهایی که تاکنون تجربه گردیده است، تاکیدات و هشدارها و دعوت نافذ رهبری انقلاب چه در زمان امام راحل(ره) و چه خلف صالح وی امام خامنه ای(مدظله العالی) می باشد. در پاسخ به این طیف که منحصراً حضور حداکثری را به رقابتهای سیاسی و بعضاً غیرمتعارف معطوف می سازند باید گفت مگر در انتخابات سال 1388 حضور حداکثری با رکوردشکنی حدود 40 میلیونی و 85 درصد واجدان شرایط رأی دادن، اتفاق نیفتاد؟! و البته از منظر این نگاه رقابت هم به اوج خود رسیده بود اما در نتیجه چه چیز عاید مردم و نظام گردید؟ آیا اگر تنها حضور حداکثری با عامل منحصر رقابت بایِّ نحوکان مطلوب باشد پس چرا باید نتیجه آن آتش فتنه ای گردد که هم طمع و امید دشمنان قسم خورده ملت ایران را در ایجاد مزاحمت و دخالت در امور مردم ایران افزایش بدهد و هم هزینه هایی را بر نظام و انقلاب تحمیل سازد.

این نوع نگاه قطعاً مبتنی بر نوعی اندیشه لیبرالیستی و تکنوکراتی و سکولاریستی است که تنها به قدرت می اندیشد و برای رسیدن به قدرت سیاسی نیز هرگونه رقابتی را مجاز و مشروع می داند.

این در حالی است که در نظام سیاسی اسلام حتی شهروند مخالف هم برای اعلان نظر و رأی خود هیچ گونه مانعی را نمی بیند.

اما این که صاحبان اندیشه های ارتجاعی و انفعالی و اهالی فتنه که جز به منافع حزبی و قشری و گروهی توجه ندارند، انتظار داشته باشند نظر و مواضع آن ها غلبه یافته و اکثریت مردم تابع خواسته های آن ها باشند و الا با رنگ تقلب اصل حماسه حضور مردم را نیز زیر سؤال برده و شیرینی حضور حداکثری در انتخابات را به تلخی بگرایند، به دور از انصاف و وجدان است.

به راستی در فتنه آمریکایی 88 جز این معنا اتفاق افتاد؟! و اگر موج فتنه ای که به رنگ سبز و در چارچوب انقلابهای مخملی دشمنان ملت ایران به بهانه تقلب در انتخابات جریان یافته بود به واقع سبزی انقلاب و نظام عزتمند جمهوری اسلامی را به سیاهی و کبودی اختلاف و تشتت و دوگانگی سوق می داد اکنون در چه شرایطی، ملت شریف و سربلند ایران اسلامی دست و پنجه نرم می کرد و آیا امنیت و عزت کنونی را دارا بود؟! به شکرانه الطاف الهی و عبور از فتنه های گوناگون، ملت بزرگ ایران باری دیگر در راهپیمایی 22 بهمن سال جاری عظمت خویش که ثمره ایمان و اتحاد و بصیرت است به رخ جهانیان کشید و به فضل الهی در حماسه انتخابات هفتم اسفند نیز چه با حضور پرشور و انقلابی اش و چه انتخاب آگاهانه و پُرپیامش، ضربه کاری دیگری را به توطئه ها و نقشه های شوم استکبار به ویژه آمریکای جنایتکار وارد خواهد ساخت.

آنچه پیام روشن راهپیمایی 22 بهمن امسال می باشد، بیان این حقیقت است که رقیبان واقعی در عرصه سیاسی ایران و به ویژه انتخابات پیش روی، انقلابیون واقعی و جبهه مقابل آن است. به نظر می رسد دیگر خط کشی های سیاسی و جناحی رنگ خود را از دست داده است، چه آن که مردم نیز از هویت و جوهره هر جریانی به خوبی اطلاع ندارند و در این عرصه نیز ادعای افراطی و غیرافراطی و تندرو و کندرو مزید بر ابهامات و بلکه سردرگمی در یافتن حقایق می باشد و لذا بهتر است انقلاب و آرمانهای آن ملاک سنجش و انقلابی بودن و غیرانقلابی بودن، مرز تشخیص تلقی گردد. اگر چنین شد پاسخ این سؤال نیز به خوبی روشن خواهد گردید که رقابت بر سر چه چیز باید باشد؟

آیا رقابت برای کسب قدرت و رسیدن به کرسی های زورآزمایی و اصطکاکهای درونی و ایجاد تشنج و تشتت و دوگانگی بین ملت و جامعه و در نهایت جلب رضایت بیگانگان و دشمنان ملت ایران است و یا آن که رقابت برای شایستگی ها و کسب توفیق خدمت خالصانه و بی منت و در نهایت افتخار جان نثاری در راه اسلام و قرآن و ارزشهای ملی و انقلابی و مکتبی مردم عزیز و شریف ایران باید  باشد؟!

به نظر می رسد اگر کانون اصلی رقابت ها، نیازها و ضرورتهای مختلف جامعه و مردم با رعایت اصول و ضوابط مکتبی و ارزشی و آرمانی و قانونی قرار گیرد و هر یک از نامزدهای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی در تکاپوی معرفی واقعی خود و برنامه های تدوین شده خویش باشند و هنر و سابقه و تخصص و تعهد انقلابی خود را صادقانه در معرض اطلاع و سپس انتخاب مردم قرار بدهند، بهترین و بلکه واقعی ترین عامل و شیوه شورآفرینی و گرمابخش تنور انتخابات خواهد بود و البته تحول شگرفی نیز در انگیزه ها و لوازم حضور حداکثری و تشویق و ترغیب مردم نیز رقم خواهد خورد.

و البته جامعه انقلابی و ارزشی و با شخصیت و منطقی و با تجربه ایران اسلامی جز این نمی پسندند، چه آن که شأن و منزلت ملت ایران بالاتر از این است که تنها زد و بندهای سیاسی و رقابتهای غیرمتعارف بخواهد اثرگذاری در نوع نگاه و انتخاب آن ها به ویژه در شرایط حساس و سرنوشت ساز داخلی و منطقه ای که در آن قرار گرفته ایم؛ داشته باشد.

*************************

انقلاب اسلامی پدیده‌ای جهانی

آنگاه که در دهه فجر 1357، انقلاب اسلامی به ثمر نشست و طعم شیرین پیروزی را بر کام ملت ایران نشاند، دو نظریه از میان صدها تحلیل و نظریه در افکار و اذهان خطور می کرد تا جایی که برخی سَرخط های اصلی جریانهای سیاسی به تجزیه و تحلیل آن می پرداختند. یکی نظریه حصر و محدودیت انقلاب اسلامی را در محدوده جغرافیای ایران ترسیم می کرد که در واقع جنبش و حرکتی در مقابله با رژیم طاغوتی و دست نشانده پهلوی و تنها برای نجات کشور و ملت از زیر بال ذلت و خواری دوران ستم شاهی بود که با سرنگونی کاخ ظلم و ستم پهلوی و جایگزینی حکومت مردمی جمهوری اسلامی برای تأمین استقلال و آزادی و رفاه عمومی، به نتیجه رسید بدون هیچ توجه و احساس مسؤولیتی نسبت به دیگر ملتها و کشورها حتی امت اسلام تا چه رسد به محرومان و پابرهنگان و مستضعفان عالم. این نظریه را صاحبان اندیشه سکولاریستی و اومانیستی و لیبرالی و نیز جریانهای وابسته به قدرتهای زورگوی شرقی و کمونیستی و یا غربی و نظامات سرمایه داری دنبال می کردند. اینان بدون اعتقاد به استقلال صددرصدی، حتی پیشنهاد حفظ رژیم ستم شاهی را نیز مطرح می نمودند و صرفاً تا سر حد ایجاد زمینه دمکراسی و در اختیار گرفتن کابینه دولتی راضی بودند و در نگاه های عمیق و راهبردی خود نیز چشم به غرب و شرق عالم و قدرتهای پیشرفته و غارتگر و استعمارگر اروپایی دوخته بودند.

و اما نظریه دیگر که تراوش یافته از آرمانهای امام خمینی(ره) و مجاهدات و مقاومتهای مردم متدین و انقلابی ایران در طول دوران مبارزه بود، «تجلی اندیشه توحیدی و الهی انقلاب در فضای گیتی» بود.

از این منظر انقلاب یک پدیده محصور به چهار دیواری جغرافیای سرزمین ایران نبوده و نیست بلکه جریان عمیق و اندیشه زلال و منطق مستحکم و اقناع کننده ای می باشد که افکار و اندیشه ها و دلهای تشنه عدالت و پاکی و امنیت و آزادگی را در تمامی عالم تحت تأثیر قرار داده است.

انقلاب اسلامی به سان شعاع خورشیدی می ماند که وقتی طلوع  کرد، تمام دنیا و حیات بشر را از شرق و غرب عالم متوجه خود ساخت زیرا جوهره و فلز انقلاب اسلامی، بین المللی و جهانی بوده است و لذا با پشتوانه نصرت الهی در ابعاد گوناگون، موج آفرین گردید و وعده حضرت امام مبنی بر صدور انقلاب به اقصی نقاط جهان را متجلی ساخت.

از صبحگاه پیروزی انقلاب، گروه های مختلف جهادی که در فلسطین و قدس شریف با اسرائیل غاصب در نبرد بودند و بلکه همه مبارزان و مجاهدان راستین و مستضعفان در حوزه جهان اسلام و بلکه کل جهان، قبله گاهشان ایران و امام گردید. امام مهم ترین هنرش این بود که با توکل به  خدا و ایمان عمیق به نصرت الهی و شجاعت هرچه تمام، با اصرار بر شریعت و دین، ضمن این که بزرگ ترین قدرت وابسته منطقه را ناباورانه ساقط کرد، خط بطلانی بر تئوری شوم «دین افیون توده هاست» کشید و ثابت کرد که دین نجات بخش و احیاکننده ملتهای مظلوم و توده های تحت ستم است. این شد که با الگوگیری از ملت مجاهد و مقاوم ایران اسلامی، هسته هایی همانند حزب الله و حماس شکل گرفت و موج عظیمی در برابر اسرائیل این غده سرطانی و مسأله اول جهان اسلام به وجود آمد. حقیقتی که موج بیداری و مقاومت اسلامی را علیه توطئه های مرموز استکبار در میان توده های مردم مسلمان اعم از شیعه و سنی به وجود آورد و می رود تا به فضل الهی با برملاسازی توطئه ها و فتنه های سران استکبار به ویژه آمریکا، بستر گیتی را برای قیام و دولت آخر فراهم سازد. امروز به برکت انقلاب اسلامی که انقلابی فرهنگی در حوزه فکر و اندیشه آحاد مردمانی است که در عطش معنویت و امنیت و عدالت می سوزند، صدها حوزه علمیه و دانشکده اسلامی در بیش از یکصد کشور جهان تأسیس و با پشتوانه آموزه های مکتب وحی و تحت سایه اسلام ناب محمدی(ص) و سیره اهل بیت طاهرینش(ع) به امر آموزش و تعلیم معارف حقه اسلامی اشتغال دارند و چه بسا همین موفقیت است که دشمنان اسلام را در ایجاد آتش فتنه ای واداشته است تا در سرزمینهای اسلامی و به پشتوانه ثروت مسلمانان در قالب جنگی نیابتی، مسلمان کشی را دایر نمایند تا با عملکرد وحشیانه جریانهای تکفیری و داعش، ضمن نشان دادن چهره کریه و زشتی از اسلام و مسلمانان، در منطقه و جهان اسلام نیز با ترویج تروریزم به  دست خود مسلمانان، امنیت را که اساسی ترین عنصر رشد و تعالی و پیشرفت است، از بین ببرند و زمینه را برای تأمین امنیت اسرائیل این دشمن درجه یک مسلمانان فراهم سازند. به راستی از نزاعهای قومی و مذهبی و اختلافات فی مابین مسلمانان به ویژه جنگ شیعه و سنی که فرمان اصلی آن در دست سران استکبار است، چه کسانی جز آمریکا و اسرائیل و عوامل نفوذی و وابسته منطقه ای آن ها سود می برند؟ هرچند عدو شود سبب خیر گر خدا خواهد، فتنه های دشمنان باعث هرچه بیدارتر شدن مسلمانان و انسجام و وحدت بیشتر آنان خواهد گردید. ان شاءالله .


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

سوریه از ایران درخواست کمک پدافند هوایی کند، تمام‌قد کمک می‌کنیم  جدید

امیر اسماعیلی

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه هرگونه حضور در خاک سوریه بدون هماهنگی با دولت این کشور شکست به بار می‌آورد، گفت: دولت سوریه از ایران در زمینه پدافندی کمک‌ درخواست کند، تمام‌قد به آنان کمک می‌کنیم.

امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، درباره ادعای دولت عربستان برای اعزام نیروی زمینی به شمال سوریه، گفت: سوریه یک کشور بزرگ و اسلامی و صاحب دولت رسمی و ملتی غیور است که بیش از پنج سال است با تروریست‌ها مبارزه می‌کند و حضوری که بدون هماهنگی با دولت این کشور باشد، جز شکست و افتضاح چیزی به بار نمی‌آورد.

وی افزود: کسی که نیت خیری را اعلام می‌کند باید با عملش آن را ثابت کند و حضوری که بدون هماهنگی باشد نیت خیری ندارد و این حضور، حضوری باافتخار نخواهد بود.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) با اشاره به اینکه لازمه کشورها برای خارج شدن از انزوا زیر پا گذاشتن حقوق حقه یک ملت نیست، تصریح کرد: عربستان به‌جای فکر کردن به حضور در سوریه و دخالت در امور آن کشور، باید به فکر این باشد که در یمن خونریزی و کودک‌کشی نکند.

امیر اسماعیلی درباره پاسخ ایران به این‌گونه تهدیدات علیه نظام سوریه، گفت: اقدامات ایران همان‌طور که فرمانده معظم کل قوا فرمودند مستشاری است و هر جا دولت سوریه از ایران در زمینه پدافندی کمک‌ درخواست کند، تمام‌قد به آنان کمک می‌کنیم.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) درباره تهدید حرمین شریفین کربلا و نجف، گفت: حرمین شریفین خط قرمز ماست و دفاع از آن وظیفه شرعی مسلمانان است.

انتهای پیام/*


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

عادی‌سازی روابط ایران و آمریکا یعنی نفوذ/ نفوذ فکری خطرناک‌ترین نوع نفوذ است  جدید

اسداللهی

اسداللهی با بیان اینکه اگر برجام روابط ایران و آمریکا را به‌سمت عادی‌سازی ببرد نفوذ اتفاق افتاده است، گفت: نفوذ فکری خطرناک‌ترین نوع نفوذ است.

گروه سیاسی  خبرگزاری تسنیم  ــ پرونده ویژه "نفوذ" ــ  رسول بابازاده و عباس کلاهدوز: "نفوذ" کلیدواژه‌‌ای است که از گذشته تاکنون در ادبیات سیاسی کشورمان وجود داشته، اما این روز‌ها بار معنایی متفاوت‌تری به خود گرفته است. رهبر معظم انقلاب اسلامی اگرچه در سالیان گذشته بارها نسبت به مسئله "نفوذ" و "رخنه" دشمن در ابعاد گوناگون هشدار داده‌اند، اما از دوران ماقبل برجام و به‌ویژه پسابرجام و در آستانه انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری هشدارهای معظم‌له در این زمینه بیشتر شده تا جایی که ایشان خود به تبیین ابعاد و اشکال مختلف موضوع "نفوذ" پرداختند. ایشان در این زمینه می‌فرمایند: "به‌نظر من مسئله بعد از برجام از مسئله برجام مهم‌تر است... آنها در  اظهاراتشان حرف‌هایی می‌زنند که به‌کلی خارج از مقوله هسته‌ای و مانند این حرف‌ها است ... از جمله حرف‌هایی که می‌زنند و ما را حساس می‌کند این است که می‌گویند برجام فرصت‌هایی را ــ هم در داخل ایران و هم در بیرون از ایران و در منطقه در اختیار آمریکا ــ قرار داده است."و یا در سخنان دیگری تأکید می‌کنند: "نیت آن‌ها این بود که از این مذاکرات و از این توافق، وسیله‌ای پیدا کنند برای نفوذ در داخل کشور." اهمیت موضوع "نفوذ" ما را بر آن داشت تا برای بررسی و تحلیل این موضوع با دکتر مسعود اسداللهی پژوهشگر و کارشناس مسائل غرب آسیا به گفتگو بنشینیم.

دکتر اسداللهی کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا و استاد دانشگاه، سال‌هاست وقت خود را به پژوهش و تحقیق درباره تحولات منطقه و بخصوص لبنان اختصاص داده است. وی که به تازگی پس از چند سال زندگی در لبنان به کشور بازگشته به واسطه حضور چند ساله در این کشور مهم عربی، تسلط خوبی به اوضاع و احوال منطقه پر آشوب و بحرانی غرب آسیا دارد. او چند سال پیش نیز، کتاب «از مقاومت تا پیروزی» را درباره زمینه‌ها، مقدمات و تاریخچه تشکیل حزب‌الله لبنان به رشته تحریر درآورد.

** نفوذ کشورهای غربی در ایران با پیمان ترکمانچای گسترش یافت/عهدنامه ترکمانچای نفوذ را در ایران ساختارمند و نهادینه کرد

* تسنیم: با توجه به فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری درباره بحث "نفوذ" لطفا بفرمایید تعریف شما از این کلمه چیست و مبدا تاریخی "نفوذ" در ایران چه زمانی است؟

- اسداللهی: اگر بخواهیم مبدا تاریخی برای نفوذ  در ایران به معنای معاصر آن ارائه کنیم، باید گفت از اوایل دوره قاجار به خصوص بعد از پیمان ترکمانچای، نفوذ کشورهای غربی به ویژه انگلیس در ایران گسترش یافت. پس از این پیمان که میان ایران و روسیه در 30 اسفند 1206 (21 فوریه 1828) منعقد شد اتفاقاتی رخ داد که نه تنها بحث نفوذ در ایران به وجود آمد بلکه این بحث در ایران ساختارمند و نهادینه شد. در این عهد‌نامه (ترکمانچای)بندی وجود دارد که طبق آن در مقابل امتیازاتی که پادشاهان قاجار به ویژه عباس میرزا به روس‌ها داده بوند، روس‌ها باید از ادامه سلطنت شاهان قاجار از فرزندان عباس میرزا حمایت می‌کردند که بر همین اساس پادشاه ایران به صورت رسمی از کشوری خارجی کمک گرفت، این اقدام وی هسته اصلی حکومت ایران را روسی می‌کرد. در این دوران تاریخی هندوستان همسایه ایران و مستعمره انگلیس بود، انگلیسی‌ها پس از امضای معاهده ترکمانچای برای ممانعت از سیطره و نفوذ روس‌ها در ایران با نفوذ در میان دولتمردان ایران وضعیتی پیش آوردند که هسته اصلی دربار روسی و درباریان انگلیسی بودند که بیشترین تاثیرات بر روی نخست‌وزیرانی که در این دوران بر سرکار می‌آمدند دیده می‌شود که مهم‌ترین تحول در این مقطع زمانی قتل امیرکبیر به دستور میرزا آقاخان نوری  است.

این ترکیب رقابتی روسیه و انگلیس در ایران از امضای قرارداد ترکمانچای تا پایان دوران قاجار و به طور دقیق‌تر تا انقلاب بلشویکی در سال 1917 در روسیه ادامه داشت و ایران به سه قسمت شمال که منطقه نفوذ روس‌ها، جنوب که منطقه حوزه نفوذ انگلیسی‌ها و منطقه حائل تقسیم شده بود. وضعیت به گونه‌ای اسف‌بار بود که ناصرالدین شاه یک روز از این شرایط عصبانی می‌شود و می‌گوید مرده‌شور این سلطنت را ببرد، می‌خواهم برای بازدید به شمال کشور بروم انگلیسی‌ها اعتراض می‌کنند، می‌خواهم بروم اصفهان روس‌ها اعتراض می‌کنند مانده‌ام تهران و نمی‌توانم از جایم تکان بخورم. در این شرایط عملا استقلالی برای کشور باقی نمانده بود. در شرایطی که ایران مستعمره نشده بود اما برخلاف کشورهای که این اتفاق برایشان افتاده بود، از مضرات و مزایای این بحث بهره‌مند شده بودند اما تنها مضرات آن شامل ایران شد.

تقابل روسیه و انگلیس در ایران باعث شد، انگلیسی‌ها سیاست تضعیف حکومت مرکزی با تقویت خان‌ها و عشایر را در پیش گیرند تا ایران را به کشوری ملوک الطوایفی تبدیل کنند. به طور مثال شیخ خزل در خوزستان، پدر اسدالله علم در خراسان با کمک انگلیسی‌ها به فئودال‌های بزرگی تبدیل شدند که کمک‌های مالی و تسلیحاتی از آنها دریافت می‌کردند. این اقدام انگلیسی‌ها منجر به این شد که پادشاهان قاجار در اواخر دوران سلطنت خود سیطره‌ای بر کشور نداشته باشند و هرج و مرج ایران را فراگیرد. تا اینکه بحث مشروطه به میان آمد که در لوای آن مردم می‌خواستند قانون اساسی در کشور حکم فرما شود و شاه در امور حکومتی دخالتی نداشته باشد و مقام او تنها سلطنت باشد و با برگزاری انتخابات، مجلس در کشور شکل بگیرد. در این میان روس‌ها  با انقلاب مشروطه به دلیل اینکه ضد پادشاه بود به شدت مخالف می‌کردند اما انگلیسی‌ها موضعی متفاوت داشتند و چون می‌خواستند انقلاب را به سمتی که خودشان می‌خواهند هدایت کنند بنابراین مخالفتی با انقلاب مشروطه نداشتند که در همین راستا نسل اول روشنفکرانی که در غرب تحصیل کرده بودند یا با انگلیسی‌ها در ارتباط بودند را وارد انقلاب مشروطه کردند و با این اقدامات تا حدود زیادی به مقاصد خود رسیدند.

** مقاطع تاریخی نفوذ در ایران

پس از انقلاب بلشویکی در روسیه و فروپاشی رژیم تزاری در این کشور و تشکیل اتحاد جماهیر شوروی دوره جدیدی از نفوذ در ایران آغاز شد. تقسیم‌بندی تاریخی نفوذ در ایران؛ از قراداد ترکمانچای تا انقلاب بلشویکی صحنه رقابت انگلیس و روس‌ها و پس از انقلاب بلشویکی ایران صحنه نفوذ انحصاری انگلیسی‌ها تا شهریور 1320 است و از این تاریخ به بعد و با آغاز جنگ جهانی دوم آمریکایی‌ها نیز نیروهای خود را وارد ایران می‌کنند که صحنه رقابت بین انگلیس و آمریکا شکل می‌گیرد، در این زمان کودتای 28 مرداد نیز شکل می‌گیرد که وضعیت به گونه‌ای پیش می‌رود که آمریکایی‌ها نفوذ خود را گسترش می‌دهند و پس از 15 خرداد حتی انگلیسی‌ها نیز دنباله‌رو آمریکایی‌ها می‌شوند.

پس از انقلاب بلشویکی، روس‌ها نفوذ خود را در ایران از دست دادند و انگلیسی‌ها سیاست سنتی خود برای تضعیف دولت مرکزی را نیز تغییر دادند و به حمایت از دولت رضاخان پرداختند تا با قدرتمند شدن دولت مرکزی سدی در برابر شوروی کمونیستی ایجاد شود که در همین زمان رضاخان اقداماتی که در سرکوب فئودال‌ها و عشایر را که با حمایت انگلیسی‌ها انجام داده بود را به نام خود تمام کرد. انگلیسی‌ها برای رسیدن به اهداف خود افراد روشنفکر را به همکاری با رضاه شاه ترغیب کرند که نمونه‌اش فروغی بود که نخست وزیر شد و دولت امروزی و مدرن با وزارت‌خانه‌های متعدد را شکل داد و اصلاحاتی را هرچند مثبت در چارچوب تقویت رضاخان  انجام داد. به طور مثال در جریان احداث خط‌آهن در ایران اگر مسیر را بررسی کنید متوجه می‌شوید این خط راه‌آهن برای خدمت به ایران ساخته نشده است چون مسیر آن از خرمشهر تا بندر شاهی آن زمان که قائمشهر فعلی است طراحی و اجرا شد، اگر یک ایرانی بخواهد خط‌آهنی احداث کند سعی می‌کند شاه‌راه‌های اصلی را از این طریق به یکدیگر وصل کند به طور مثال از بندرعباس تا تهران مسیری است که می‌توان به سهولت کالا‌ها را جابه جا کرد که در همین راستا پس از پیروزی انقلاب اسلامی بندر شهید رجایی در بندر عباس احداث شد و نه اینکه برای جابه‌جایی‌ها ابتدا کالا با طی مسافتی هزار کیلومتری به خرمشهر منتقل شود و پس از آن از اروندرودی که محل مناقشه ایران و عراق است عبور کند که دقیقا پس از آغاز جنگ تحمیلی نیز راه‌آهن ایران از کار افتاد.

* تسنیم: چرا خط‌ راه آهن در مسیری ساخته شد که باعث پیشرفت کشور نمی‌شد؟

- اسداللهی: پیش‌بینی انگلیسی‌ها این بود که شوروی کمونیستی در آینده نزدیک خطری جدی برای آنها خواهد بود که بر همین اساس باید خط‌ راه آهنی ساخته شود که از طریق آن اقدامات لجستیکی و پشتیبانی به نیروهای خود از طریق این خط‌‌آهن انجام شود هرچند بعدها در جنگ جهانی دوم از این خط‌آهن در جهت کمک به شوروی استفاده شد. یا به طور مثال در جریان  ساخت پالایشگاه نفت در جزیره آبادان اگر به دقت بررسی کنید پالایشگاه با دیدی استراتژیکی در نقطه صفرمرزی ساخته شد تا اگر انگلیسی‌ها با ایران به مشکل برخوردند با یک خمپاره پالایشگاه را از کار بیندازند که در ابتدای جنگ تحمیلی این اتفاق رخ داد.

بحث نفوذ در ایران زمان رضاخان را می‌توان در سال 1312 و در جریان قراداد نفتی دارسی بار دیگر مشاهده کرد، پس از لغو امتیاز نفتی که به دارسی داده شده بود، تقی‌زاده وزیر نفت مامور مذاکره با شرکت انگلیسی برای بازنگری در این قرارداد شد اما پس از به بن‌بست رسیدن این مداکرات مقرر شد نمایندگان انگلیسی ملاقات خصوصی با رضاشاه داشته باشند، پس انجام  این ملاقات، رضاه شاه به تقی‌زاده می‌گوید تحت هر شرایطی با درخواست‌های طرف انگلیسی موافقت کند که قرارداد تا 40سال دیگر با شرایطی بدتر از گذشته تا سال 1372شمسی تمدید شد اما پس از امضا قرارداد دارسی رضاخان که خود را تحقیر شده می‌دانست گرایشات خود را به سمت هیتلر که هم‌زمان با انعقاد قرار داد دارسی، در آلمان به قدرت رسیده بود، تغییر داد. و با این بهانه که هیتلر نژاد آریایی دارد تعداد زیادی از مستشاران آلمانی را در صنایع مختلف کشور به کار گمارد. در این زمان انگلیسی‌ها موضعی در برابر اقدامات رضاخان اتخاذ نکردند چون در ابتدا غربی‌ها راجع به هیتلر نظر مثبت داشتند و اعتقادشان این بود که او می‌تواند در برابر استالین بایستد و حتی به او کمک‌هایی داشتند اما زمانی که جنگ جهانی دوم شروع شد هیتلر به انگلیس و فرانسه حمله کرد.

در جنگ جهانی دوم رضا شاه سعی داشت با چرخش به سمت آلمان‌ها از هیتلرحمایت کند اما به دلیل اینکه بدنه حکومتی انگلیسی بود دچار چالشی بزرگ شده بود، زمانی که جنگ جهانی دوم آغاز شد رضا شاه با کابینه خود جلسه‌ای را برگزار و به وزرا گفت که روی کاغذ برنده جنگ را مشخص کنند که تمامی وزرا به جز متین دفتری وزیر دادگستری که آلمان را پیروز جنگ می‌دانست، انگلستان را پیروز جنگ نوشتند و پس از آن که رضاشاه برگه‌های نوشته شده را خواند به دفتری گفت تو از فردا نخست‌وزیر هستی، انگلیسی‌ها پس از اقدامات رضاشاه که احساس خطر کرده بودند درصدد برخورد با وی برآمدند و در عین حال انگلیسی‌ها می‌دانستند که محمدرضا پسر رضا شاه رابط بین او و سفارت آلمان است و اخبار  از طریق او به سفارت آلمان و بالعکس مخابره می‌شود، تا اینکه در جنگ جهانی دوم  بحث حمله به شوروی پیش آمد که رضاشاه اعلام کرد ایران در این جنگ بی‌طرف است و اجازه نخواهد داد از خاک کشورش برای کمک به شوروی استفاده شود.

تصور رضا شاه بر این بود که هیتلر پیروز جنگ خواهد بود و در آینده‌ای نزدیک ایران و آلمان با هم متحد می‌شوند در این میان  انگلیس و شوری بارها به شاه ایران اخطارهایی مبنی بر اینکه آلمانی‌هایی که در خاک ایران به عنوان مستشار  فعالیت می‌کنند جاسوس هستند، داده بودند اما رضا شاه می‌گفت که آنها جاسوس نیستند و مستشار و کارشناس هستند که روی پروژه‌های عمرانی کشور فعالیت می‌کنند. این اخطارها در نهایت بهانه‌ای برای حمله روس‌ها و انگلیسی‌ها به ایران شد و مثل آب خوردن ارتش رضا شاه که تبلیغات وسیعی بر روی آن انجام می‌شد مثل برگ خزان ریخت و کشور اشغال شد.

* تسنیم: انگلیسی‌ها برای پس از رضاشاه طرحی داشتند؟

- اسداللهی: بله، انگلیسی‌ها قبل از آغاز حمله  و سرنگونی رضا شاه دو ایده را دنبال می‌کردند، یک ایده‌شان این بود که رژیم را در ایران جمهوری کنند که  فروغی و دیگران به انگلیسی‌ها گفتند که در ایران جمهوری موفق نمی‌شود. ایده دوم انگلیسی‌ها تغییر نکردن رژیم پادشاهی و احیاء پادشاهی قاجار از طریق پسر احمد شاه بود، اما با بررسی انگلیسی‌ها مشخص شد پسر احمد شاه افسر نیروی دریایی این کشور شده و نمی‌تواند حتی فارسی صحبت کند و این ایده نیز موفق نبود در این زمان بار دیگر فروغی ایفای نقش کرد و به انگلیسی‌ها گفت اجازه دهید سلطنت در خاندان پهلوی با گماردن محمدرضا شاه به پادشاهی باقی بماند چون این فرد، فردی ترسو و بی‌عرضه است که برای شما خطری نخواهد داشت که با این پیشنهاد فروغی موافقت شد و رضا شاه که برخی او را قهرمان ملی می‌دانند و راجع به وی سریال و مستند می‌سازند تنها با بیانیه‌ای ساده و به بهانه خستگی و بدون حمایت مردم از قدرت کناره‌گیری می‌کند و محمدرضا جانشین وی می شود.

** اقدامات فروغی در چارچوب فرهنگ غربی خطرناک‌ترین نوع نفوذ بود/نفوذ فکری خطرناک‌ترین نوع نفوذ است

* تسنیم: پس در برکناری رضا شاه و انتخاب محمدرضا، عامل نفوذی به مانند فروغی نقش خود را به خوبی ایفا کرد؟

- اسداللهی: اگر نظرات فروغی را بررسی کنید او فردی باسواد و شخصیتی  مردم‌دار بود که کارهای اساسی مهمی در فرهنگ ایران در چارچوب فرهنگ غربی انجام داد و این خطرناک‌تر از اقدامات جاسوسی برای کشور است، ممکن است جاسوس لو برود اما اگر نفوذ و رسوخ در فکر انجام شود و فرد به خدمت شما درآید این وضعیت برای کشور مقابل  خطرناک است و نمی‌شود با آن مبارزه کرد. اگر کارهای فروغی را در ایران لیست کنید. برخی از اقدامات وی  فوق‌العاده ارزشمند بوده است به طور مثال تدوین تاریخ هجری شمسی که اعراب  نتوانستند چنین کاری را انجام دهند که از اقدامات مثبت وی است، که ذاتش جاسوسی نبود ولی انگلیسی‌ها او را قانع کردند که سیستم انگلیس یک سیستم مطلوب است و ایران باید برای پیشرفت از آن الگوبرداری کند و اگر انگلیس در ایران نفوذ داشته باشد منجر به  ترقی کشور می‌شود و یا از اقدامات دیگر فروغی ساخت جایگاه  و بارگاه برای سعدی، حافظ و عطار است.

* تسنیم: پس از چرخش قدرت در ایران و پادشاهی محمدرضا شاه وضعیت نفوذ در ایران چگونه شد؟

- اسداللهی: ابتدای پادشاهی محمدرضا همراه با جنگ جهانی دوم بود که منجر به ورود آمریکایی‌ها به کشور شد، آمریکایی‌ها اگرچه از پایان دوران قاجار در ایران نفوذ اندکی داشتند اما با آغاز حکومت محمدرضا با بهانه‌ مستشاری حضور پررنگ‌تری در ایران پیدا کردند اما در این مقطع زمانی مرحله‌ای شروع شد که آمریکایی‌ها در حاشیه، نفوذ خود را نسبت به انگلیسی‌ها بیشتر کردند تا اینکه جریان ملی شدن نفت به میان آمد و انگلیسی‌ها در اشتباهی فاحش رابطه دیپلماتیک خود با ایران را قطع و سفارت خود را به حالت تعطیل درآوردند و پس از آن به دلیل اینکه در ایران سفارتخانه نداشتند مجبور بودند برای رتق و فتق امورشان به آمریکایی‌ها متوسل شوند. انگلیسی‌ها برای انجام کودتا در ایران مجبور بودند با آمریکایی‌ها همکاری و کودتای آمریکایی-انگلیسی را طراحی کردند. بعد از کودتای 28 مرداد آمریکایی‌ها بر انگلیسی‌ها که قدرتشان در جهان درحال افول بود پیشی گرفتند اما انگلیسی‌ها با گماردن  افرادی مانند اسدالله اعلم در کنار شاه  هم چنان تاثیرگذار بودند.

** نفوذ و سرانجام جریان ملی شدن نفت/شگرد انگلیسی‌ها در نفوذ پیچیده‌تر و زمان‌بر است

* تسنیم: در آن دوران چه تفاوتی در مکانیزم نفوذ انگلیسی‌ها با نفوذ آمریکایی‌ها وجود داشت؟

- اسداللهی: انگلیسی‌ها پیچیده‌تر و با حوصله‌تر از آمریکایی‌ها عمل می‌کنند. به طور مثال لطیفه‌ای در مقطعی بود مبنی بر اینکه، زمانی که روزولت، چرچیل و استالین برای مذاکرات جنگ جهانی به تهران آمده بودند دور حوض آب پر از ماهی نشسته بودند که ماهی در آن بود، چرچیل می‌گوید که چه کسی از شما  می‌تواند ماهی را بگیرد. استالین پیش قدم می‌شود و به داخل حوض می‌رود و هر مقداری که  تلاش می‌کند موفق نمی‌شود. روزولت نیز با شلیک تیر نمی‌تواند ماهی صید کند، اما چرچیل با قاشق شروع به خالی کردن  آب حوض می‌کند و می‌گوید این فرایند طولانی است  ولی نتیجه قطعی دارد.

شگرد انگلیسی‌ها اینگونه است که اگر  داخل کشوری اختلاف نظری میان دو گروه یا جریان وجود داشته باشد در دو جناح نفوذ می‌کنند. یعنی شخصی را با برند آن جناح و با همان تیپ و  با همان شعارها وارد آن جناج می‌کنند و تلاش می‌کنند تا شکاف‌ها را عمیق‌تر کنند. به طور مثال در نهضت ملی شدن نفت، مصدق و کاشانی با  شعار ملی شدن نفت کنار یکدیگر قرار گرفتند اما انگلیسی‌ها که  با مصدق و تز ملی شدن نفت مخالف بودند، با گماردن افراد نفوذی در کنار آیت‌الله کاشانی و  مصدق تلاش کردند میان این دو اختلافاتی را به وجود آورند تا اینکه قیام 30 تیر در سال 1331 اتفاق افتاد و چون مصدق و کاشانی با هم بودند این قیام به پیروزی رسید و شاه شکست خورد و عقب نشست، اما  13 ماه بعد اتفاقات  28 مرداد رخ داد و دیگر  فردی به خیابان نیامد گویا 50 سال از 30 تیر 31 گذشته بود که این اتفاق افتاد، دلیل آن هم شکاف‌های عمیقی بود که از طریق افراد نفوذی میان گروه‌ها در کشور ایجاد شده  بود. به طور مثال مظفر بقایی یکی از  چهره‌های مرموز تاریخ  که بعد از انقلاب دستگیر شد در اسنادی که از خانه وی در خیابان ایران حوالی مجلس شورای اسلامی کشف شد، مشخص شد با نفوذ در میان اطرافیان کاشانی ضد مصدق تبلیغاتی انجام ‌می‌داد و حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی او با احمد کاشانی فرزند آیت‌الله کاشانی علیه نظام اطلاعیه‌ای  صادر کردند که منجر به دستگیری آنها شد و مظفر بقایی در زندان بر اثر بیماری سفلیس(بیماری جنسی) جان داد.

* تسنیم: عملکرد توده‌ای‌ها در جریان ملی شدن صنعت نفت چگونه بود؟

- اسداللهی: حزب توده جنبشی با  شعار ضد آمریکایی و ضد امپریالیستی به راه انداخته بود اما در جریان ملی شدن صنعت نفت به جای اینکه در کنار مصدق باشند روبروی او قرار گرفتند و در جهت خواسته‌های انگلیسی‌ها گام بر‌داشتند. انگلیسیها در جریان ملی شدن صنعت نفت  ابتدا  به آمریکایی‌ها پیشنهاد کودتا دادند که با مخالفت  آیزن هاور روبه‌رو شدند، چون آمریکایی‌ها هم راغب بودند که انگلیسی‌ها از صنایع نفت ایران بیرون بروند. انگلیسی‌ها برای ثابت نگه داشتن جای پای خود در صنایع نفت ایران با حمایت از حزب توده و نفوذ در آن، این جریان را به خطری برای تشکیل دولتی کمونیستی در ایران تبدیل کردند که به ضرر آمریکایی‌ها تمام شود.

* تسنیم: رهبر معظم انقلاب بارها بحث نفوذ آمریکا و هم‌پیمانان این کشور در منطقه را مطرح کرده‌اند، به طور مثال ایشان فرمودند: در منطقه  می‌خواهند نفوذ ایجاد کنند حضوری برای خودشان دست و پا کنند و اهدافشان را در منطقه دنبال کنند ما به حول قوه الهی تا آنجایی که بتوانیم نخواهیم گذاشت این اتفاق بیافتد امروز آمریکا آبروی گذشته را در منطقه ندارد و می‌خواهد این را بازسازی کند و در کشورمان هم قصدش همین است. با توجه به این موضوع، وضعیت نفوذ آمریکای‌ها و انگلیسی‌ها را در منطقه چگونه ارزیابی می‌کنید؟

- اسداللهی: نفوذ آمریکا و انگلیس در منطقه قدمت طولانی دارد، برخی از کشورهای منطقه با حمایت انگلیسی‌ها که تحت قیمومت آنها بودند به استقلال رسیدند(کویت، قطر و بحرین) که در سال‌های بعدی مورد مناقشاتی نیز قرار گرفتند، به طور مثال کویت که بخشی از خاک عراق بود با حمایت انگلیسی‌ها مستقل شد و بعدها صدام با استدلال تاریخی به این کشور حمله‌ور شد تا کویت را به عنوان استان نوزدهم عراق ضمیمه خاک خود کند، یا اینکه انگلیسی‌ها معتقد به ایجاد کشورهای میکروسکوپی در منطقه بودند تا به بهانه تامین امنیت آنها جای پایی برای خود در منطقه درست کنند و یا اینکه آمریکایی‌ها با نفوذ میان اعراب منطقه و دیکته کردن مشق ایران هراسی به آنها شورای همکاری خلیج فارس را ایجاد کردند و جای پای خود را با احداث پایگاه‌های نظامی در کشورهایی مانند بحرین و قطر محکم کردند.

** دانشگاه آمریکایی بیروت وسیله‌ای برای نفوذ در منطقه/آمریکایی‌ها پایه‌های نفوذ خود را در فکر دانشجویان و تحصیلکردگان استوار می‌کنند

به طور مثال در بیروت یک دانشگاه آمریکایی در سال 1856 میلادی تأسیس شد و امروز این دانشگاه  به مرکز نخبه‌پروری برای جهان عرب تبدیل شده است، شیعه و سنی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند و حتی افتخار می‌کنند که در این دانشگاه  درس خوانده‌اند، حتی چهره‌های شاخصی مانند امیرعباس هویدا نخست وزیرسابق، پروفسور حسابی و ... از ایران نیز در این دانشگاه تحصیل کرده‌اند. حال آنکه ایران در لبنان دانشگاه آزاد تاسیس کرده که خجالت می‌کشیم از جلوی آن عبور کنیم و بعد هم نام آن را گذاشته‌ایم آزاد اسلامی و تنها چیزی که در آن نیست اسلام است، آمریکایی‌ها اینگونه نفوذ خود را در منطقه گسترش می‌دهند. ریگان رئیس‌جمهور سابق آمریکا می‌گفت دانشگاه‌هایمان آنقدر قدرتمند است که شخصی از یک درب آن کمونیست وارد  و از یک درب  دیگر کاپیتالیست‌ بیرون می‌رود، یعنی اینکه آنها پایه‌های  نفوذ خود را در فکر دانشجویان و تحصیلکردگان استوار می‌کنند.

* تسنیم: بنابراین می‌توان گفت که آمریکایی‌ها از این طریق در منطقه نفوذ کرده‌اند؟

- اسداللهی: بله، ببینید در ابتدا فقط یک دانشگاه آمریکایی در بیروت بود اما امروز در قاهره، قطر، کویت، ترکیه و باکو دانشگاه آمریکایی تاسیس شده است و از این طریق مراکز نخبگان در دست آمریکایی‌ها قرار دارد و شخصی بدون اینکه خودش بداند می‌رود آنجا درس می‌خواند و اصطلاحات آنها را یاد می‌گیرد و تحت تاثیر افکار آنها قرار می‌گیرد.

* تسنیم: نمونه دیگر نفوذ در منطقه تشکیل فراماسونری بود....

- اسداللهی: بله، فراماسونری از ابزارهای قوی نفوذ نه تنها در ایران بلکه در کل منطقه بود. چون در ابتدا مردم نمی‌دانستند فراماسونری چیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند و با شعار جذاب برابری و آزادی  هم تشکیل شده بود، حتی برخی از چهره‌های مطرحی همچون سیدجمال الدین اسدآبادی و سید هادی نجم آبادی به این گروه پیوستند اما پس از آنکه با طرز تفکر آنها آشنا شدند از این گروه جدا شدند.

** نقش شبکه‌های اجتماعی در پروژه نفوذ دشمن

* تسنیم: شبکه‌های اجتماعی چه میزان در پروژه نفوذ دشمن نقش دارند؟

- اسداللهی: شبکه‌های اجتماعی امروز محل شایعه‌پراکنی، دروغ‌گویی و رواج خرافه پرستی شده‌اند که نمی‌توان با آن مقابل کرد که دقیقا پروژه فتنه شیعه و سنی که فتنه آن در منطقه وحشتناک است، از طریق همین ابزارهای نفوذ گسترش می‌یابد. 

**‌عادی سازی روابط ایران و آمریکا به وسیله برجام یعنی نفوذ

* تسنیم: با توجه به توضیحاتی که ارائه کردید نسبت برجام با نفوذ چیست؟ آیا برجام خود نفوذ است یا شرایط را برای نفوذ آماده می‌کند؟

- اسداللهی: اگر برجام روابط ایران و آمریکا را به سمت عادی‌سازی ببرد نفوذ اتفاق افتاده است. برجام یک قرارداد هسته‌ای است که ایران و کشورهای غربی تعهداتی را در آن پذیرفته‌اند و باید آن را انجام دهند نه اینکه با برجام دشمنی با آمریکا تمام شود و علاوه بر همکاری در برنامه‌های هسته‌ای در برنامه منطقه‌ای به مانند سوریه و عراق نیز همکاری‌هایی صورت گیرد.

* تسنیم: برخی‌ها مذاکرات هسته‌ای را شروعی بر عادی سازی روابط ایران و آمریکا در سایر موضوعات و نهایتا عادی سازی روابط این دو کشور و بازگشایی سفارت آمریکا در ایران می‌دانند، نظر شما در این باره  چیست؟

- اسداللهی: در هیچ شرایطی نباید بگذاریم سفارت آمریکا در ایران باز شود. امروز مشکل  آمریکایی‌ها در ایران همان مشکل انگلیسی‌های زمان کودتای 28 مرداد است و  مجبور هستند برای دریافت اطلاعات به کانادا، سوئیس، اتریش و امثال آن متوسل شوند که تاکنون فایده چندانی برای آنها نداشته است.

انتهای پیام/


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

عربستان چشم دیدن مقاومت را ندارد/ چابک‌سازی باید محور نزاجا باشد جدید

امیر کیومرث حیدری

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه امروز شاهد جنگ‌های ترکیبی و نیابتی در منطقه هستیم گفت: عربستان چشم دیدن مقاومت را ندارد

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش صبح امروز یکشنبه در همایش "طب رزم در جنگ آینده" ضمن تبریک آغاز سی‌وهشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به روز پرستار اشاره کرد و گفت: پرستاران در سخت‌ترین شرایط مهیایی امدادرسانی هستند و این قابل تقدیر است.

وی افزود: یک طرح جامع در نزاجا در حال انجام است که بخش‌هایی از آن به اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی اختصاص دارد.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش با تأکید بر اصل چابک‌سازی در یگان‌های نیروی زمینی ارتش، اظهار داشت: تحول باید با هدف چابک‌سازی صورت گیرد.

امیر حیدری ادامه داد: در همین راستا فرماندهی بهداشت و درمان باید شکل گیرد و از حالت رئیس خارج و به دست فرماندهی سپرده شود.

وی با بیان اینکه جنگ‌های آینده از هر نوعی که باشند، بحث طب امری ضروری است و وجود شبکه امدادبخش همیشه در صحنه اجتناب‌ناپذیر است، گفت: البته امروز شاهد جنگ‌های ترکیبی و نیابتی هستیم یعنی کشوری مثل عربستان چشم دیدن مقاومت را ندارد، ثقل مقاومت را در سوریه می‌بیند و گروهک‌هایی را به نیابت از خود به سوریه فرستاده است.

جانشین فرمانده نزاجا گفت: اداره بهداشت و درمان باید خود را متناسب با پیشرفت جنگ‌ها خودش را مجهز کند؛ در جنگ‌هایی که استفاده از هرنوع سلاح مجاز و غیرمجاز متصور است باید امداد و بهداشت ما نیز به روز باشد.

امیر حیدری خاطرنشان کرد: پیام این همایش این است که شبکه بهداشت متناسب با شیوه‌های مختلف جنگ خود را به تعالی برساند و به علم روز مجهز شود؛ هرچند سیاست ما دفاعی است اما به هرحال ما هم وارد جنگ می‌شویم و دفاع خود نیز به شکل جنگ است. مطالعات خوبی در زمینه چابک‌سازی شکل گرفته اما باید آن را به نتیجه رساند. چابک‌سازی محور و اساس قرار گیرد.

انتهای پیام/


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

وزیر دفاع فردا به روسیه می‌رود جدید

سردار دهقان وزیر دفاع

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران فردا به دعوت وزیر دفاع فدراسیون روسیه به این کشور سفر می‌کند.

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم به نقل از اداره‌کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، سردار حسین دهقان وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران به دعوت رسمی ارتشبد سرگئی شویگو وزیر دفاع فدراسیون روسیه فردا به این کشور سفر می‌کند.                        

سردار دهقان در این سفر با مقامات بلندپایه سیاسی دفاعی روسیه دیدار و پیرامون مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو خواهد کرد.

توسعه و ارتقای مناسبات و همکاری‌های دفاعی و نظامی فنی از مهمترین اهداف سفر وزیر دفاع کشورمان به روسیه به شمار می‌رود.

پیش از این ارتشبد سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه در دی‌ماه 1393 به ایران سفر کرده بود.

انتهای پیام/


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

تانک پیشرفته کرار وارد چرخه دفاعی شد جدید

امیر حیدری

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه امسال نزاجا رزمایشی ندارد، گفت: خرید تانک تی90 منتفی نشده و تانک کرار نیز وارد چرخه دفاعی کشور شده است.

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز در حاشیه همایش طب رزم در جنگ آینده، در خصوص برگزاری رزمایش‌های آتی نزاجا گفت: رزمایشی نداریم اما رزمایش‌های امنیت در دستور کار است که در سال آینده برگزار خواهد شد.

 

 

وی افزود: ان‌شاءالله در رژه 29 فروردین دستاوردهایی را رونمایی خواهیم کرد؛ این دستاوردها در حوزه جنگ‌های نیابتی، تجهیزات انفرادی و ضد ادوات زرهی خواهد بود.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در خصوص ویژگی‌های تانک کرار، با بیان اینکه کرار وارد چرخه دفاعی شده است، گفت: کرار توسط وزارت دفاع ساخته شده و ویژگی‌های بسیار بالایی دارد. ما مشابه آن را در نیروی زمینی ارتش به‌نام ذوالفقار داریم. کرار و ذوالفقار هر دو از فناوری‌های نوین برخوردار هستند.

وی افزود: هم کرار و هم ذوالفقار هر دو قابلیت‌های بسیار بالایی دارند و از آپشن‌های (option) خوبی برخوردارند و در آینده به تانک‌های روز تبدیل خواهند شد.

امیر حیدری در پاسخ به این سؤال که با توجه به تولید تانک کرار آیا خرید تی90 از روسیه منتفی شده است یا خیر اظهار داشت: این موضوع منتفی نشده اما ما دستور خرید مطلق تجهیزات را نداریم بلکه هدف ما این است فناوری‌ها را وارد کنیم و پروژه‌های مشترک را دنبال کنیم.

انتهای پیام/*


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

عربستان فاقد توان حضور در میدان سوریه است جدید

سردار جزایری معاون ستاد کل نیروهای مسلح

معاون ستادکل نیروهای مسلح گفت: عربستان هرآنچه در توان داشته در میدان سوریه به کار گرفته و هم‌اکنون نه‌تنها در سوریه بلکه در یمن نیز با شکست و ناکامی مواجه شده است.

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، سردار سیدمسعود جزایری معاون رئیس ستادکل نیروهای مسلح در برنامه "من طهران" که از شبکه خبری العالم پخش شد در پاسخ به این سؤال "اگر عربستان به سوریه نیروی زمینی اعزام کند، برخورد تهران با این تحول چگونه خواهد بود؟"، گفت: سالهاست که ارتجاع منطقه در حدی که می‌توانست و حتی بیش از گنجایش سوریه، برای نابودی زیرساخت‌ها و تضعیف دولت و همچنین کشتار مردم این کشور، به سوریه نیرو اعزام کرده است.

جنگ روانی و بلوف سیاسیِ عربستان

سردار جزایری تصریح کرد: تروریست‌هایی که امروز در سوریه می‌جنگند، آدم‌های عربستان سعودی یا آمریکایی‌ها و ایادی ارتجاع منطقه هستند؛ این تروریست‌ها از کجا به سوریه رفت و آمد می‌کنند، به‌جز ترکیه؟ از کجا حمایت می‌شوند، به‌جز کشورهای مرتجع عرب؟ این تعداد تروریست از کجا وارد سوریه شده است؟ لذا آنچه در شرایط امروز و همزمان با پیشروی و پیروزی نیروهای مردمی و ارتش سوریه مطرح می‌شود که قصد دارند نیروی نظامی وارد کنند، به‌نظر من یک بلوف سیاسی و یک جنگ روانی است و به نظر می‌آید که دولت و مردم سوریه و مقاومت تصمیم خودش را گرفته و در برابر این‌گونه هجمه‌های روانی عقب نشینی نمی‌کند.

اجازه تحرک را به کشورهای شرور نمی‌دهیم

به‌گفته جزایری، "عربستان هرآنچه در توان داشته است در میدان سوریه به کار گرفته و هم‌اکنون نه‌تنها در سوریه بلکه در یمن نیز با شکست و ناکامی مواجه شده است و سعودی‌ها اگر می‌توانستند تا به حال نیروهای خود را به سوریه وارد کرده بودند؛ عربستان فاقد چنین توانی است و البته اگر بیش از این بخواهد در مسئله سوریه ورود پیدا کند، بیش از امروز دچار شکست و ناکامی خواهد شد".

وی در پاسخ به سؤال دیگری درخصوص "در صورت اعزام نیرو از سوی عربستان به سوریه، آیا ایران نیز مشاوران نظامی بیشتری به این کشور اعزام خواهد کرد و آیا احتمال برخورد نظامی مستقیم میان عربستان و ایران در سوریه وجود دارد؟"، گفت: قطعاً ما اجازه نخواهیم داد وضعیت سوریه مطابق آنچه کشورهای شرور به‌دنبال پیاده سازی سیاست‌های خود هستند، پیش برود و در وقت لازم تصمیمات مقتضی را خواهیم گرفت.

هماهنگیِ ایران و روسیه کامل است

سردار جزایری همچنین درباره برخی گزارش‌های ادعایی به‌ویژه گزارش‌های غربی مبنی بر "اختلاف مواضع سیاسی ایران و روسیه در خصوص سوریه"، بیان داشت: خوشبختانه هماهنگی کاملی میان دو کشور بزرگ ایران و روسیه هم در مسایل سیاسی و هم در مسائل نظامی در مورد سوریه وجود دارد و ما از حضور روسها در سوریه حمایت می‌کنیم و این را نقطه قوتی برای پیروزی‌های آینده دولت و ملت سوریه می‌دانیم.

سوریه؛ الگوی مبارزه با تروریسم

معاون ستادکل نیروهای مسلح با اعلام اینکه سوریه به‌عنوان یک نمونه بارز در موضوع مبارزه با تروریسم است، گفت: در روزها و هفته‌های اخیر شاهد تغییر استراتژی درخصوص تحولات میدانی در سوریه بوده‌ایم و معادله به‌نفع کسانی که به‌طور واقعی با تروریسم مبارزه می‌کنند، مانند ایران، دولت سوریه و روسیه تغییر کرده است.

وی درباره علل تغییر ریشه‌ای مسائل میدانی سوریه نیز بیان داشت: ما معتقد بوده و هستیم که اگر مردم یک کشور با شناخت کافی و با انگیزه لازم در برابر تجاوزهای بیگانه بایستند و مقاومت کنند، پیروزی از آنِ آنها خواهد بود؛ دولت و مردم سوریه با یکی از بزرگ‌ترین هجمه‌های سده‌های اخیر مواجه شده‌اند و صف طویلی از دشمنان و شیاطین و در رأس آن آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها، ارتجاع عرب، ارتجاع منطقه و برخی کشورهای اروپایی علیه دولت و ملت سوریه شوریده‌اند و مردم و دولت این کشور با یاری خدای متعال تصمیم گرفته‌اند که بایستند و مقاومت کنند، طبیعی است که جمهوری اسلامی و مقاومت اسلامی منطقه از مظلوم حمایت می‌کند.

"ما افتخار این را داشته و داریم که کنار مقاومت منطقه بایستیم، کنار ملت و دولت سوریه بایستیم تا آنها بتوانند از حق مسلم خود دفاع کنند؛ این اصلی‌ترین عامل تغییر مهندسی فعلی در سوریه و منطقه است؛ ما معتقدیم که ارتجاع عرب و ارتجاع منطقه با همه ددمنشی‌هایی که دارند، نمی‌توانند منویات خود را پیاده سازی کنند، البته ما با یک واقعیت تلخ مواجه هستیم و آن این است که در واقع این هجمه‌ای که با سردمداری آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها علیه مقاومت منطقه و علیه سوریه شکل گرفت، خسارات جبران ناپذیری را بر این کشور و برای مجموعه منطقه غرب آسیا فراهم آورد و از این جهت است که من عرض می‌کنم که یکی از بزرگ‌ترین جنایات علیه بشریت در شرایط امروز را در منطقه شاهد هستیم".

مقاومت در برابر دشمن؛ تنها گزین? مردم سوریه

سردار جزایری در پاسخ به این سؤال "با توجه به تحولات میدانی فعلی در سوریه، افق این بحران را چگونه ارزیابی می‌کنید، آیا بحران سوریه از راه نظامی بدون راهکار سیاسی قابل حل است؟"، گفت: به‌اعتقاد من، بحران سوریه راه حل سیاسی دارد، اما قدرت‌های سلطه‌گر به‌دنبال راه حل سیاسی متوازن و عادلانه نیستند؛ قدرت‌هایی مانند آمریکا، صهیونیست‌ها و ارتجاع منطقه به‌دنبال باج خواهی و امتیازگیری از دولت و مردم سوریه هستند؛ به‌نظر بنده تداوم ایستادگی و مقاومت ملت و دولت سوریه، تداوم ایستادگی و مقاومت منطقه است و این تنها راه حل برای پیروزی ما در سوریه به حساب می‌آید و اگر دیگرانی باشند که به این خواسته مشروع مردم سوریه توجه و عنایت داشته باشند، علی القاعده باید در این مسیر و در این راه قرار گیرند و به نظر می‌رسد که این تنها راه است.

وی ادامه داد: وجه اصلی سیاست جمهوری اسلامی ایران در سوریه و منطقه مبتنی بر خواست مردم منطقه و سوریه است و به‌نظر من هر راه حل سیاسی بایستی این مرکزیت تمایلات مردمی در سوریه را بپذیرد و قطعی است که جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند تا مسئله سوریه به‌لحاظ سیاسی و مسالمت آمیز حل بشود؛ طرفهای مقابل که آتش‌افروز این جنگ و خونریزی بودند نیز اگر این راه حل را بپذیرند و بپسندند، به‌نظر من راه حل سیاسی در دسترس خواهد بود.

تروریسم؛ ابزار نامشروع آمریکا و اسرائیل

معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پاسخ به سؤالی درباره اهداف و نتایج همایش ائتلاف نخبگان علیه تروریسم برای صلح عادلانه در تهران، گفت: در شرایط امروز، چه در عرصه مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، علمی، فن‌آوری و چه در مفهوم، با یک تحول مهم در واژه تروریسم مواجه هستیم.

وی افزود: اگر در گذشته تروریسم عمدتاً به مسائل فیزیکی محدود می‌شد، امروز دامنه آن گسترده شده است و در عین حال اسناد، مدارک و شواهد نشان می‌دهد که بعضی قدرت‌ها به‌ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی باب مسائل تروریستی را گشوده و از این ابزار نامشروع و ضدبشری به‌طور گسترده برای مقاصد و منویات خود استفاده می‌کنند.

سردار جزایری با اشاره به اینکه امروز جهان به‌ویژه در منطقه غرب آسیا شاهد یک جنایت بشری به‌نام تروریسم است، اظهار داشت: ما در منطقه، با جنگهای گسترده نیابتی در حوزه مربوط به تروریسم مواجه هستیم؛ بنابراین جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند که این صحنه را مدیریت کند و مقابله جدی و بلندمدتی را در این عرصه رقم زده است؛ ما امیدواریم که مردم جهان و افکار عمومی هرچه بیشتر با مسائل گسترده تروریسم به‌ویژه تولید و ایجاد کنندگان تروریسم آشنا شوند تا به‌تبع آن مقابله با این بلای جهانی هم آسانتر شود.

ایران، بزرگترین قربانی و مهمترین دشمن تروریسم

معاون رئیس ستادکل نیروهای مسلح در ادامه تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگ‌ترین قربانیان تروریسم فیزیکی و غیرفیزیکی مانند تروریسم اقتصادی، تروریسم در مسائل علمی و فن‌آوری، تروریسم اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است، اما در عین حال می‌توان تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای بزرگ در عرصه مبارزه با تروریسم است و هم‌اکنون با یاری خدا ما این افتخار را داریم که به‌طور تمام‌قد در برابر انواع تروریسم و جنگهای نیابتی در کل منطقه مقابله و مبارزه کنیم.

وی هدف از این گونه همایش‌ها (ائتلاف نخبگان علیه تروریسم) را یافتن راه حل مناسب برای مقابله با این بلا، آشنا کردن افکار عمومی با واقعیت‌های این مسئله و چگونگی عبور از سدهای امپریالیسم جهانی و رسانه‌های صهیونیستی در خلط مفهوم تروریسم، تقسیم بندی‌های کاذب در زمینه تروریسم با عنوان خوب و بد و نیز یافتن راه حلی برای ایجاد ائتلاف واقعی جهانی علیه تروریسم و تروریست‌ها و به‌ویژه تروریسم دولتی عنوان کرد.

انتهای پیام/*


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

اورژانس جنگ نوین در نیروهای مسلح باید ایجاد شود  جدید

بیمارستان صحرایی

رئیس بهداشت و درمان سپاه پاسداران گفت: اورژانس جنگ نوین در نیروهای مسلح باید ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، سردار عراقی‌زاده رئیس بهداشت و درمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همایش "طب رزم در جنگ آینده"، گفت: اورژانس جنگ نوین در نیروهای مسلح باید ایجاد شود.

وی افزود: وقتی رزمنده‌هایی در معرض آلودگی‌ها در جنگ‌های نوین قرار می‌گیرند باید بخش تشخیص و مداوای آنها در بیمارستان‌های صحرایی ایجاد شود.

رئیس بهداشت و درمان سپاه پاسداران در پایان خاطرنشان کرد: نیازمندیم متناسب با تهدیدات آینده تمرین کنیم. نیاز به مانورهای مکرر در سطح بیمارستان‌ها و یگا‌ن‌های رزم داریم.

انتهای پیام/


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

نسل جدید موشک‌های دوربرد سجیل به‌زودی تحویل سپاه می‌شوند/تحویل موشک عماد؛ سال آینده  جدید

سردار حاجی زاده

فرمانده هوافضای سپاه پاسداران با بیان اینکه موشک عماد، از اوایل سال آینده تحویل سپاه داده می‌شود، گفت: موشک‌های سوخت جامد سجیل که نوع جدیدی از موشک‌های دوربرد است، به‌زودی وارد ظرفیت سپاه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، سردار امیرعلی حاجی زاده ظهر امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست "ایران موشکی" در دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: موشک عماد، از اوایل سال آینده تحویل داده می‌شود، موشک سجیل جدید نیز نسبت به سجیل یک شرایط بهتری دارد و دارای هدایت پایانه مسیر است؛ موشک‌های سوخت جامد سجیل که نوع جدیدی از موشک‌های دوربرد است، به‌زودی وارد ظرفیت سپاه می‌شود.

فرمانده هوافضای سپاه پاسداران با بیان اینکه دانشگاه‌ها همه و عمده آن‌ها را ارتباط داریم و پشتیبان علمی مجموعه سپاه هستند، تاکید کرد: ظرفیت دانشگاه‌ها بسیار فراوان است ولی در حدی که نیاز داریم، مشکلی نیست و با آغوش باز استقبال می‌کنیم و بسیار از گره‌های فنی ما را گشوده‌اند؛ همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان تلاش زیادی داشتند و در کنار سپاه تلاش کرده‌اند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در منطقه قدرت نخست موشکی و در دنیا نیز جزو 10 کشور نخست است.

سردار حاجی‌زاده در خاتمه در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر تحریم‌ها بر حوزه صنعت موشکی ایران گفت: آن‌ها می‌گویند موشک‌های ایران باید محدود شود و تلاش دارند این دستاورد را عقیم گذارند، آن‌ها بعد از هسته‌ای دنبال محدودسازی موشکی هستند، اما حرکت ما رو به‌جلو است و مسئولان هم تشویق شدند به اینکه بیشتر کمک کنند و مجموعه موشکی را تقویت کنند.


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

کسانی را انتخاب کنیم که عاشق امام، انقلاب و رهبری هستند  جدید

حجت‌الاسلام آل‌هاشم

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: سعی کنیم افرادی امین و متدین و کسانی که عاشق امام، انقلاب و رهبری هستند به مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری راه یابند.

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی ارتش، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم این مطلب را در جمع کارکنان و سربازان مرکزآموزش 01 شهدای وظیفه نیروی زمینی آجا، عنوان کرد.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در ادامه سخنانش، حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن ماه را جشن بزرگ و عید ملی دانست و با بیان این که انشاءالله این حماسه، زمینه‌ساز حضور عزتمندانه مردم در پای صندوق‌های رای خواهد بود، افزود: ملت ایران بار دیگر با حضور حماسی خود درپای صندوق‌های رای، هفتم اسفندماه را به صحنه اقتدار و عظمت ایران اسلامی تبدیل خواهند کرد.

نماینده ولی فقیه در ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان این که دشمنان چشم طمع به این دو رویداد مهم یعنی 22 بهمن و انتخابات هفتم اسفند ماه دارند، تصریح کرد: هر رای این ملت همچون تیری بر قلب دشمنان و ایادی کفر و استکبار است و ملت ایران با حضور هوشمندانه در روز انتخابات، همانند حضور حماسی در راهپیمایی 22 بهمن، تهدیدهای دشمنان را خنثی کرده و آن را به نقطه تحول تبدیل خواهند کرد.

حجت الاسلام آل‌هاشم تأکید کرد: باید به کسانی رأی دهیم که عاشق مردم و سرزمین ایران اسلامی هستند و خون شهدا را پایمال نمی‌کنند و همواره در خط صحیح امام و در مسیری که رهبر فرزانه انقلاب ترسیم نموده‌اند گام بر می‌دارند.

وی درپایان افزود: برای این که شاهد اعتلای روز افزون کشور عزیزمان باشیم باید سعی کنیم تا افرادی امین و متدین و کسانی که عاشق امام، انقلاب و رهبری هستند به مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری راه یابند و هدفی جز خدمت به مردم و کشور نداشته باشند.


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ